kayısı yağ

  • Hızlı Kargo

    Siparişleriniz Hızlıca Kargoya Teslim Edilir
  • Kolay İade

    Rahat alışveriş yapmanızı sağlayan iade politikası
  • Her zaman Güvenilir

    Sadece %100 orijinal ürünler satıyoruz
  • Güvenli Alışveriş

    Verileriniz her zaman korunur

35,00 Kdv Dahil

Favorilere Ekle

3 adet stokta

Stok kodu: BB-24831 Kategoriler: Etiketler: ,

Açıklama

Kayısı Yağının Besin Değerleri;

5 gram kayısı yağı için besin değerleri şu şekildedir;

(kalori=40)

Toplam yağ: 4.5 g

Doymuş yağ: 0.3 g

Poli doymamış yağ: 1.3 g

Mono doymamış yağ: 2.7 g

Karbonhidrat, protein, kolestrol: 0 g

KAYISI YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kayısı yerli olarak Ermenistan bölgesinde yetişmesine rağmen, esas çıkış noktası, Çin’dir. Kayısı yaygın bir şekilde Akdeniz ve Orta Asya bölgelerinde yetişmektedir. En geniş kapsamda kayısı üreticisi ülke ise Türkiye’deki Malatya bölgesidir. 17. yüzyılda İngiltere’de birtakım hastalıkların tedavisinde kullanılmış olan kayısı yağı, günümüzde de hem yenilebilir türleri ile hem de direkt dışarıdan etki yolu ile kullanılan türleri ile kullanılmaktadır.

 

Kayısı yağı, soğuk pres uygulanarak elde edilmektedir ve elde edilen yağ oldukça zayıf bir aromaya sahiptir, açık sarı renklidir. Kayısı yağının soğuk pres yöntemi ile elde edilmesinin nedeni, içeriğinde bulunan organik maddelerin bozunmasını önlemektir. Bu sayede, kayısı yağı yüksek organik madde içeriğini korumuş olur. Kayısı yağı başlıca, yaklaşık %71 oranında oleik asit, yaklaşık %22 oranında linoleik asitten ve geriye kalan kısmı da palmitik asit ile stearik asitlerinden oluşmaktadır. Kayısı yağı aynı zamanda, iyi bir doymamış yağ kaynağıdır.

Kayısı yağı bir bitkisel yağdır ve cilt üzerine temas edilmeden önce sulandırılarak kullanılması gerekmektedir. Organik kayısı yağı, hava geçirmez soğuk kaplar içerisinde muhafaza edilmektedir. Bu şekilde muhafaza edilmeyen kayısı yağının rengi solacak ve aroması acılaşıp ekşiyecektir.

 

Diğer bazı meyve yağlarında olduğu gibi, kayısı yağı da, daha çok kozmetikte, masaj yapılırken ve cilt bakımında kullanılmaktadır. Kişisel bakım ürünü olarak ya da kozmetik ürün olarak kullanılan kayısı yağı başlıca, sabun, krem, mermer, losyon ve şampuan yapımında kullanılmaktadır. Bazı yağların cilt üzerinde kalıntı bırakmasına karşın kayısı yağı, cilt tarafından emilmektedir ve yağlı bir kalıntı bırakmamaktadır.

Kayısı yağı, özellikle kuru ciltleri yumuşatmaya yardımcıdır ve duştan sonra kuruyan ciltleri rahatlatmak için de kullanılabilir. Kayısı yağı, özellikle cilt ve saç bakımında yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

Başlıca cilt, göz altı, yüz ve el nemlendiricisi olarak kullanılan kayısı yağı, kalp sağlığını destekler, cildi besler, cildi yağlar, saçları besler, onarır, nemlendirir ve saçların yağ ihtiyacını karşılar.

1.Cilt

 

Özellikle hassas bir cilde sahip olanlar için ideal bir cilt bakım yağı olan kayısı yağı, tahriş etmez ve cildi yatıştırır. Cilt tarafından emilen kayısı yağı, cilt üzerinde hızlı bir şekilde yayılır. Kayısı yağı ile masaj yapmak, kurumuş ciltlere iyi gelecektir. Duş sonrası kuru cilde uygulanan kayısı yağı çok hafif olduğu için, cildinizde yağ hissi bırakmaz. Kayısı yağı cildinizde uzun süreliğine emilir ve cildinizin yağ oranını dengelemeye ve cildin hormon hassasiyetini korumaya yardımcı olur. Hafif dokusu ile kayısı yağı, yüz serumu olarak kullanışlı bir bitkisel yağdır ve kurumuş yüz üzerine sürülebilir. Kayısı yağı özellikle ciltteki renk tonunu dengelemek için ideal bir bitkisel yağdır. Kullanıldıktan sonra, ciltte yağlı bir tabaka bırakmayan kayısı yağı, kurumuş olan cildi tekrardan nemlendirir.

2.Kurumuş Cilt

 

Kurumuş ciltleri yeniden nemlendirmek için ideal bir bitkisel yağ olan kayısı yağı, tüm cilt tiplerini nemlendirmek için kullanılabilir. Özellikle birkaç damla zeytin yağı ile karıştırılarak, kurumuş cilt üzerine uygulanan kayısı yağı serumu, cildinizin ihtiyacı olan yağ ve nem oranını sağlayacaktır. Gece yatmadan önce yüze sürülen kayısı yağı, cildinizin kuruluğuna iyi gelecektir.

3.Cilt Sıkılaşması

 

Yüksek gama linoleik asit (GLA) içeren kayısı yağı, cildin temel yağ ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur ve özellikle cildin renk tonunu ayarlamaya yardımcıdır. Kayısı yağı, cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve vitamin A ile vitamin E içeriği ile, yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve durdurmaya yardımcı olur. Anti iltihap özellikleri ile kayısı yağı, egzama gibi cilt sorunlarını sakinleştirici etki gösterir.

Organik kayısı yağı, özellikle omega 6 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 6 yağ asitleri, cildin sıkılaşmasında rol alır ve ciltteki renk tonlamasını ayarlar. Herhangi bir cilt probleminiz olması halinde, bir cilt doktoruna danışarak kayısı yağını kullanabilirsiniz.

4.Cilt Yağlanması

 

Diğer doğal bitkisel yağların aksine kayısı yağı, cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir ve cildinizin derinlemesine yağlanmasına yardımcı olur. Genellikle yüz kremi şeklinde kullanılan kayısı yağı, dudak balmı olarak ve cilt losyonu olarak da kullanılmaktadır. Kayısı yağını, düzenli olarak masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Çünkü, organik kayısı yağı, hafif, yumuşak ve tahriş etmeyen özelliği ile, çocuk ve bebek ciltleri üzerinde de kullanılabilir.

Hassas cilt tiplerinin yağ ihtiyacını karşılayan kayısı yağı, hem dudaklar hem yüz hem de cilt için faydalı bir organik yağdır.

5.Yüz

 

Kayısı yağı, yüz için faydalı bir organik yağdır. Özellikle diğer ağır bitkisel yağlara nazaran çok daha hafif ve ince olan kayısı yağı, cilt tonunu düzeltir, yaşlanma etkilerini yavaşlatır, kırışıklıkları açmaya yardımcı olur ve çizgi ile lekelerin yok edilmesini destekler. Kayısı yağı, akne ve sivilceye yatkın ciltlerin cilt sağlığını destekler. Ciltte oluşan gözeneklerin kapatılmasına yardımcı olan kayısı yağı, siyah nokta ve akne döküntülerinin iyileşmesini destekler.

6.Göz Altı

 

Badem yağı gibi kayısı yağı da göz altı derisi için iyileştirici etki göstermektedir. Kayısı yağı, göz altında meydana gelen siyah halkaların azalmasına yardımcı olur. Göz altında oluşan kabartı ve şişlik problemlerinin giderilmesini sağlayan kayısı yağı, kırışık ve çizgilerin azalmasını sağlar ve göz altı etrafınızın daha pürüzsüz olmasını sağlar.

7.Saç

 

Günümüzde piyasada yer alan çeşitli saç bakım ürünleri çeşitli kimyasallar içermektedir. Bu tarz saç bakım ürünleri ise saçınızı beslemek yerine aksine daha da yıpratacaktır. Bu nedenle diğer bazı organik yağlarda olduğu gibi kayısı yağı da saç bakımı için çok daha ideal olacaktır.

Dünya genelinde saç bakımı olarak sevilerek kullanılan kayısı yağı, saç köklerini besler. Kayısı yağı, saçta oluşan düğümlerin açılmasına ve kolay taranmasına yardımcı olur. Saç sağlığını genel anlamda destekleyen kayısı yağı, içeriğinde bulunan vitamin E yardımı ile, saç uzamasını destekler ve hızlandırır. Kayısı yağı, saç derisi problemlerini giderir, saçların parlaklık kazanmasını sağlar ve saçlara akıcı bir kayganlık kazandırır. Daha kolay taranan ve daha yumuşak saçlar için, saçlara uygulanan sıcak yağ tedavisi oldukça faydalı olacaktır.

Daha yumuşak ve parlak saçlar için düzenli olarak tüketilen kayısı yağı, saçları besler. Çok soğuk ya da çok sıcak bir şekilde saça tatbik edilen kayısı yağı, saç derinizi tahriş edebilir. Bu nedenle ısıtılmış ve biraz ılık hale getirilmiş kayısı yağı saç köklerinizi besler.

Parmak uçlarınızla kayısı yağı ile birlikte saç derinize 15-20 dakikalık süre ile, masaj yaparak, kayısı yağının saç diplerinize işlemesini sağlayabilirsiniz.

8.Kalp

 

Kalp ve kardiovaskuler sistem sağlığı için faydalı olan kayısı yağı, kalp krizi riskini azaltır. Kayısı yağı kandaki kötü kolestrolün seviyesini düşürür. Kayısı yağını,salata, yemek ya da pastaların içine ekleyerek, kayısı yağını tüketebilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken husus şudur ki, cilt için kullanılan kayısı yağ ile yemeklerde kullanılan kayısı yağının farklı şekillerde satılmasıdır.

Fazla Kayısı Yağı Kullanmanın Bir Zararı Var Mıdır?

Kayısı yağı genellikle güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Kayısı yağı içeriğinde amygdalin adı verilen bir madde bulundurmaktadır. Bu madde, vücut içinde, siyanin isimli başka bir maddeye dönüşür ve bu madde zehirli etki gösteren bir maddedir. Hatta hayati risklere neden olabilmektedir. Bu nedenle kayısı yağı, gıdalar içinde kullanılırken belli miktarın üzerinde kullanılmamalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır

 

0.0/5
0 yorumları
0
0
0
0
0

Henüz inceleme yok.

Yalnızca bu ürünü satın almış olan ve hesapta oturum açmış müşteriler yorum bırakabilir.

Tüm Kartlara Taksit Seçeneği